Välkommen till Evas sida

Bild på Eva

Mitt namn är Eva Cumner och jag har bott i en by strax söder om staden Birmingham i England i 13 ½ år, men hemlängtan blev mig för svår och jag har nu flyttat hem till Sverige igen, närmare bestämt till vackra Karlskrona där jag känner att jag hör hemma.

Jag är född och uppvuxen i Klintehamn på Gotland, men pappa Torsten Andersson kom från Torneryd, Ronneby i Blekinge och mamma Mildred var född och uppvuxen i Visby. Min mormor Olga Svensson kom från Oskarshamn i Småland. Min morfar Hjalmar Olsson var dock urgute med starka rötter på södra delen av ön.

Mitt största fritidsintresse är släktforskning och det har jag ägnat mig åt sedan omkring 1986. Eftersom det inte hänt så mycket med släktforskningen på min sida, så har jag beslutat att lyfta ut den delen och istället koncentrera mig lite mera på mig själv - det är ju Evas sida du besöker! :-)

När det blir aktuellt med uppdateringar vad gäller släktforskningen, så kommer jag att lägga ut detta på Ostkanten, under Blekingeband.

Jag har sedan 1976 jobbat inom äldrevården på olika sätt, först i hemtjänsten i Karlskrona kommun, sedan på det privata vilohemmet Burcot Grange i England. När jag flyttade hem igen från England sökte jag mig åter till hemtjänsten i Karlskrona kommun och fick jobb inne på centrala Trossö där jag bor. Jag älskar att prata med "mina" gamlingar och höra om deras liv och samhällsutvecklingen under deras liv. Det har verkligen varit ett dynamiskt århundrande!

Våren 2009 sökte man i Karlskrona kommun personal till ett pilotprojekt gällande ett mobilt aktivitetsteam som skulle aktivera äldre på boenden som inte hade egna aktiviteter. När jag läste annonsen kände jag genast att det här var något för mig och livligt påhejad av min sambo sände jag in en intresseanmälan. Efter någon tid fick jag meddelande med posten att jag blivit uttagen till intervju för jobbet, och ett par dagar efter intervjun fick jag telefonsamtal från min blivande chef att jag hade fått jobbet.

Det har nu gått drygt ett år sedan jag började i vad som kom att kallas "Mobila Träffpunkten" och jag har aldrig trivts så bra någonsin på något jobb jag haft. Det är en utmaning var dag att hitta på aktiviteter och anpassa sig efter de besökande på de olika platser jag utövar aktiviteterna. Att jag sedan har en kollega som är precis lika positiv och påhittig som jag själv gör inte saken sämre.