EnglandIngredients: 25 g smör 1 stor morot, hackad 1 medelstor lök, hackad 2 blekselleristjälkar, hackade 150 g linser ½ 1 buljong 2½ dl mjölk salt och peppar Tillagning: 1) Smält smöret i en stor gryta, lägg i grönsakerna och stek under omrörning i 5 minuter 2) Tillsätt linserna, buljongen, mjölk och kryddor, låt sjuda under lock i 45 minuter till 1 timme 3) Kör soppan i matberedare innan servering.
Ingredienter: 7 hg lammrygg 2 lammnjurar, alla hinnor och senor bortskurna salt & peppar 2 morötter, skalade & skivade 1 liten kålrot, skalad & skivas 2 hg lök, skalad & hackad 1 purjolök, sköljd & skivad ½ kg potatis, skalad & skuren i tjocka skivor 3½ dl vatten eller buljong 25 g smör 1) Sätt ugnen på 170° C. 2) Skär lammköttet & njurarna i lagom stora bitar. Varva kött & grönsaker i en stekgryta, salta o peppra efter behag. 3) Avsluta med ett täckande lager potatis. Häll i vatten eller buljong, tills det täcker en tredjedel av innehållet. Lägg små smörklickar på potatisen. Lägg på locket och kok ca 2 timmar. 4) När det är färdigkokt, bryn potatisen under grillen Dessert: MANCHESTER TART (räcker till 4-6 personer) Ingredienter:
Tillagning: 1) Förvärm ugnen till 190° C. 2) Kavla ut degen och täck botten och sidor i en 20 cm vid pajform med degen. 3) Bred sylt på pajdegen. 4) Koka upp mjölken tillsammans med citronskalet. Ta bort kastrullen från värmen och häll innehållet i brödsmulorna, låt stå i ca fem minuter. 5) Vispa sen i smöret, äggulorna, 25 g av sockret och cognacen. 6) Häll blandningen i pajformen och baka i 45 minuter. 7) Vispa äggvitorna tills man kan forma små toppar, vänd sedan i resten av sockret. 8) Bred ut blandningen över pajen, strö över socker, baka sen i ytterligare 15 minuter tills marängen har fått fin färg.
|