Jan Hammarlund juli 2008

Första gången jag hörde Jan Hammarlund måste ha varit 1973, då jag råkade höra en låt på radion hemma i köket i Klintehamn. Det var någon som sjöng en härlig låt som hette "Si goafton o gokväll" med en röst som höll mig trollbunden! Jag väntade otåligt tills låten tagit slut och jag fick veta vad killen hette.

Jag lyckades få tag i lp-skivan "När bandet slutat spela" med honom där "Si Goafton o Gokväll " var med och har sedan dess varit en stor beundrare av hans viskonst och musikalitet, hans fantastiska diktion. Man hör tydligt vartenda ord han sjunger.

När det sedan blev visfestival i Visby sommaren efter var jag naturligtvis tvungen att åka dit, för bland de artister som skulle framträda så var Jan Hammarlund med, och Turid Lundqvist och andra härliga artister också. Det skulle ha varit en utomhuskonsert, men det regnade så det hela tilldrog sig i Säveskolans matsal i Visby. Säveskolan är gymnasieskolan i Visby.

Gissa om jag blev glatt överaskad när jag läste att Jan skulle komma till Karlskrona och spela 31 juli 2008. En härlig kväll med underbart sommarväder. Aftonen startade med musik och sång av Visministeriet och de sjöng även några låtar efter det att Jan sjungit färdigt.

Han sålde cd-skivor efter konserten och jag köpte, "Jan Hammarlund 1972-1992", en härlig blandning av gammalt och nytt. Han hade ju hunnit med en hel del nytt sedan jag flyttade till England och sen kom hem igen, och nu fick jag chansen att vänja mig vid hans nyare produktioner.

Tack för en härlig konsert Janne!

Tillbaka till Evas sida