Recept6 PORTIONER
500g paket Bulgarvete
Börja med att skära auberginen i ganska små bitar. Lägg dem i en skål, strö över en tsk salt och låt det stå i minst 20 minuter. Efter 20 minuter sköljer man dem i vatten och lägg dem på hushållspapper att torka.
TAHINLI PIYAZ (BÖNSALLAD MED TAHINISÅS)
4 x 300g Burkar med cannellini-bönor (175g när man slagit av spaden)
Till garnering: Häll av spadet från bönorna och skölj väl i varmt vatten (det varma vattnet gör bönorna mjukare och gör att de absorberar dressingen bättre). Lägg 3 msk bönor i en skål och mose dem med en gaffel eller purepress till en jämn konsistens. Tillsätt tahini, krossad vitlök, saften från citronerna, vinäger, salt och oliveolja och blanda väl. Lägg resten av bönorna i en stor skål, häll över hälften av dressingen bönorna och blanda väl. Lägg sedan över bönorna på serveringsfat och häll över resten av dressingen. Strö över den fint skurna salladslöken, hackade persiljan och chillin. Skär tomaterna och de hårdkokta äggen i klyftor och dekorera salladen med.
Tom Yam Kung Ingredienser (fyra portioner)
400g stora räkor, med stjärtfenorna kvar Förberedelse 1 Koka upp kycklingbuljongen. Krossa citrongräset, skär i fem cm långa bitar, lägg i detta i buljongen tillsammans med galangal. 2 Skölj, skala och ta bort den svarta randen på räkorna, lämna stjärtfenan kvar, lägg i detta i den kokande buljongen. Skär svampen i halvor, tillsätt och rör om. 3 Krydda efter behag med chillipasta, fisksås och lime juice. krossa den röda chillin i en mortel strax innan du tillsätter den. Dela kaffirbladen i mindre bitar, tillsätt dessa och ta sedan bort grytan från värmen. Häll soppan i skålar och servera varm. Stekt ris med grönsaker
Ingredienser (2 portioner)
½ liter kokt ris Förberedelse 1 Skär grönsaker och svamp i små bitar. Häll oljan i stekpannan och värm upp. När det har blivit varmt, tillsätt grönsaker och ägg. Håll grönsakerna på ena sidan och äggen på den andra och rör om i äggen medans de steks, blanda sedan samman alltihop. Tillsätt sedan det kokta riset. 2 Tillsätt sojasåsen, sockret och fisksåsen. Stek ytterligare 3 minuter under konstant omrörning. 3 Skiva gurkan. 4 Servera rätten varm med skivad gurka och limeskivor. Man kan tillsätta räkor, kycklingbitar eller fläskkött om man så vill.
|