Internationell Sagodag

Fredagen den 22 februari 2002 hade vi en Internationell Sagodag på Astwood Bank First School.

Vi berättade sagor från fyra olika länder:

Mr Williams berättade om de olika länderna och visade på en jordglob var de alla är belägna.

Australien - Louise läste en saga som hon kallade"Är du min mamma?" En saga om ett djur som inte visste vad för sorts djur han var och hans äventyr då han försökte hitta sin Mamma. Hon läste också en dikt som hennes mor lärde henne då hon var liten flicka. Den kallas för "The Bush Coach (Hästskjutsen)". Alla djuren porträtterades medelst handdockor.

Polen - Marek satte ihop denna sagan om"Den inte så Stora Stygga Vargen". Oturligt nog kunde inte Marek vara med hela dagen, men Karen Thurgood tog på sig att bli "Maria från Polen" för en dag.

Turkiet - Ebru berättade en saga kallad "Min Pälsrock" och den är om en man som hette Nasreddin Hoca och levde för många hundra år sen i Turkiet och berättelser om hans vishet och humor har förts vidare genom muntlig tradition genom generationerna.

Sverige - Mr Williams läste sagan om "De Tre Bockarna Bruse" och denna dagen dök jag upp utklädd till trollet som bodde under bron. Detta är egentligen en norsk saga, men i Skandinavien har vi många sagor om troll och jag hörde denna många gånger som liten.

Ebrus man Michael hade gjort i ordning ljudeffekter åt oss på sin bärbara dator och hjälpte oss under dagen att fixa det där lilla extra till sagorna med ljud av rinnande vatten och olika djurläten mm.

Tillbaka till Evas sida